Ξενάγηση στο Πλωτό Μουσείο "Hellas Liberty"

Ημερομηνία Δράσης: Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Ώρα Διεξαγωγής: 12:30 – 14:30

Τοποθεσία (όνομα χώρου, διεύθυνση): Ακτή Βασιλειάδη (Πύλη Ε2)

Περιγραφή Δράσης:

Μία σπάνια ανοιχτή ξενάγηση για το κοινό στο Πλωτό Μουσείο του Πειραιά, ιστορικό πλοίο, «HELLAS LIBERTY» και τη μόνιμη έκθεση φωτογραφίας – ντοκουμέντων  πλοίων  που φιλοξενείται  σε αυτό, διοργανώνει η  Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Πειραιά – “εΦτά” την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο του εορτασμού «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ –ΠΕΙΡΑΙΑ».

Ειδικότερα, η ξενάγηση, διάρκειας 2 ωρών, θα πραγματοποιηθεί από τις 12:30 – 14:30, τόσο στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του πλωτού μουσείου αλλά και στη μόνιμη έκθεση  με φωτογραφίες –ντοκουμέντα  από τα (100+7) πλοία που παραχώρησε η Αμερική μετά τον πόλεμο σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς των Ελλήνων στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

Στη ξενάγηση αυτή, θα παρουσιαστεί εμπεριστατωμένα και αναλυτικά στο κοινό, μέσα από ντοκουμέντα και video, όλη η διαδρομή δημιουργίας, ιστορίας, αλλά και εξέλιξης του  πλοίου που είναι ένα από τα τρία μοναδικά στον κόσμο εναπομείναντα φορτηγά πλοία τύπου LIBERTY που διασώζονται παγκοσμίως.

“HΕLLAS  LIBERTY”: Ένα πλοίο με βαριά ιστορία που ξεκινάει από τον Β’  Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα πλοίο που σηματοδότησε την αναγέννηση της Ελληνικής Ναυτιλίας στη σύγχρονη  Ελλάδα και που με την σημερινή παρουσία του -ως πρώτο έκθεμα-  στο λιμάνι του Πειραιά σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για αυτόν. Σημειώνεται, ότι το “HELLAS LIBERTΥ” (πρώην “SS Arthur M Huddel”)  που κατασκευάστηκε το 1943 από τις ΗΠΑ για τις ανάγκες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βρέθηκε εγκαταλειμμένο και λεηλατημένο. Με συνεννόηση των ΗΠΑ, του Ελληνικού Κράτους και των Ελλήνων  εφοπλιστών παραχωρήθηκε και ρυμουλκήθηκε από τις ΗΠΑ στον Πειραιά το 2008, όπου μετά από επισκευές πήρε τη σημερινή του μορφή.

Στο link video παρουσίασης του Πλωτού Μουσείου Πειραιά «Ηellas Liberty»

http://www.youtube.com/watch?v=_gAQVnmrFBg

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τοποθεσία:
Το Πλωτό Μουσείο Πειραιά “HELLAS LIBERTY”, βρίσκεται μέσα στο λιμάνι, στην  Ακτή Βασιλειάδη (είσοδος από Πύλη Ε2).


              

Copyright © 2017 http://koinsep-efta.gr

[Με τον ν. 4019/2011 (ΦΕΚ Α΄216) θεσπίστηκε νέα νομική μορφή, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) ως φορέας της Κοινωνικής Οικονομίας. Η "ἑΦτά" είναι μία ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού]